Skip to main content
Kurultay Bileşenleri

Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği

Adres: Alibaba Mah. 5040 Sok No.4 Cesur Apt. Daire no.1 Karaköprü/ Urfa
Telefon: 0414 315 17 25
E-posta: yasam_evi@hotmail.com
Instagram:@yasam_evi
Web: yasamevi.org.tr

Derneğimiz 30 Nisan 2004’te kuruldu.

Derneğin amacı: Kadının toplumdaki eşitsizliğini gidermek sosyal, hukuksal, ekonomik, sağlık, kültürel vb. yaşamın her alanında aktif rol almasını sağlamaktır.

Derneğin Misyonu: Kadın bilincini yükseltmek bu amaçla kadının kendi öz iradesini açığa çıkarıp birey olarak kendini rahatça ifade edebilmesini sağlayacak bir ortam sunmaktır.

Üye sayısı:109

Derneğin Faaliyetleri

Hukuksal Danışmalık: Şiddete uğrayan ensest, taciz ve tecavüze uğrayan boşanmak zorunda kalan nafaka talebi olana kadınlara ücretsiz hukuksal danışmanlık veriyoruz. 2 yılda 75 başvuru olmuştur, mahkemeleri yakından takip edilmektedir.

Eğitim Seminerleri: Kadın bilincini artırmak bilgi ve deneyimlerini paylaşmak, sorunlarına yaklaşımını ve kadın cinsine toplumsal bakış değiştirebilmek kadın sağlığı konusunda bilgilendirmek için eğitim seminerleri düzenlemek.

Kitap okuma: Kütüphanemiz tüm kadınlara açıktır. Ayrıca bir kadın kütüphanesi ve kadın arşivi oluşturma çabasındayız. Okuma ve tartışma günlerimiz sürmektedir

İş Danışmanlığı: 2 yılda 60 kadın başvurmuş, 20 kadına iş bulunmuş, psikolojik danışmalık faaliyetleriyle 1 yılda 200 kadına ulaşılmış, 30 kadının yaşamında bir dönüşüm sağlanmış, 4 kadın sığınma evine gönderilmiş, 20 kadına iş bulunmuş, 2 kadının başarılı kız çocuklarına burs bulunup okumaları sağlanmıştır.

Mahalle Çalışması: Mahallerde çalışma grupları grup önderleri oluşturma çalışması var. Mahalle Çalışmalarında Toplumsal Cinsiyet eğitimleri sonucunda yaşamın yeniden sorgulanmasını ve yaşadığı sorunu adlandırmada yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Ayrıca alanda sorun tespiti öncelikli sorunların tespit çalışması var. KAGİDER’den aldığımız fonla Yürüttüğümüz Yaşam Evini Güçlendirme Projesinin sonuçları: Proje uygulanmaya başlandığı tarihten bu yana toplam 200 kadın psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanmak üzere başvurmuş. Hukuki Danışmanlık için, 25 kişi başvurmuş ve hukuki yardım talebinde bulunmuştur. 30 kişi de iş başvurusunda bulunmuştur.

Derneğimizde bir yılda 15 eğitim semineri düzenlenmiş ve toplam 214 kadın katılmıştır. Derneğimiz çalışmalarının daha çok yaygınlaşması için projeler hazırlanmakta; özellikle istihdam projeleri üzerine çalışmalar yürütmektedir.

Leave a Reply